Our Story
DEAN & DELUCA was established by Joel Dean, Giorgio DeLuca and Jack Ceglic – three friends with a deep passion for food and fine ingredients. They had the same dream of creating a place where customers could enjoy new cooking and dining experience with food crafted from the finest ingredients from around the world.
The founders had traveled to many countries in search of new and exciting culinary products. Each item was meticulously and thoughtfully chosen. Their effort, and dedication to this selection process turned DEAN & DELUCA into a widely recognized brand that became synonymous with foods of incomparable quality and taste.
The first store of DEAN & DELUCA was launched in 1977 in New York’s SoHo district, USA, serving gourmet food, gourmet coffee, a wide range of beverages, and specialty items including premium wines, culinary delicacies and kitchen utensils.
Following the success of the first store, DEAN & DELUCA expanded its business by opening stores in various countries including Japan, South Korea, Kuwait, Thailand, Singapore, The Philippines, Macau, Hong Kong, Malaysia and United Arab Emirates.
DEAN & DELUCA Thailand was established in 2010. A Café Concept focuses on crafted beverages, authentic international easy-to-eat foods and a small selection of retail products. While a Restaurant Concept is a combination of a restaurant, café and a gourmet market filled with specialty selected local and imported retail products sourced from around the world.
In 2014, PACE Development Corporation Public Company Limited, acquired DEAN & DELUCA globally. Operating under DEAN & DELUCA Asia (Thailand) Limited, today DEAN & DELUCA Thailand has 14 branches including two outlets in Phuket.
DEAN & DELUCA, an iconic gourmet food and beverage brand from New York, is committed in providing the world’s best epicurean products for cooking, eating and entertaining. Come and appreciate the utmost culinary experience at every DEAN & DELUCA location.
เรื่องราวของเรา
ดีน แอนด์ เดลูก้า ก่อตั้งขึ้นโดย โจเอล ดีน, จอร์จิโอ เดลูก้า และ แจ็ก เซกลิก เพื่อนสามคนที่มีความหลงใหลในอาหารและส่วนผสมคุณภาพดี เพื่อนทั้งสามมีความฝันที่จะสร้างร้านที่ลูกค้าสามารถเข้ามาอิ่มเอมกับประสบการณ์รับประทานอาหารและการทำอาหารแบบใหม่ ด้วยอาหารที่ปรุงขึ้นจากวัตถุดิบชั้นดีจากทั่วโลก
ในช่วงแรก ผู้ก่อตั้งเดินทางไปยังหลายประเทศทั่วโลกเพื่อเสาะหาวัตถุดิบใหม่ๆ และส่วนประกอบน่าตื่นเต้นในการทำอาหาร โดยแต่ละอย่างถูกเลือกเฟ้นอย่างพิถีพิถันที่สุด ความพยายามและมุ่งมั่นของทั้งคู่ในการเลือกสรรวัตถุดิบ ทำให้ ดีน แอนด์ เดลูก้า กลายเป็นแบรนด์ที่ได้รับการยอมรับอย่างกว้างขวาง และมีชื่อเสียงด้านอาหารที่มีคุณภาพและส่วนผสมที่ดีเลิศ
ดีน แอนด์ เดลูก้า สาขาแรกเปิดขึ้นที่ย่านโซโหในนิวยอร์ก สหรัฐอเมริกา เมื่อปี 1977 โดยเสิร์ฟอาหารที่ปรุงอย่างวิจิตร เมล็ดกาแฟคุณภาพเยี่ยม และเครื่องดื่มอีกหลากหลายชนิด นอกจากนี้ยังมีสินค้าพิเศษเช่นไวน์ชั้นเลิศนำเข้าจากต่างประเทศ อาหารพร้อมรับประทานและเครื่องใช้ในครัววางขาย
จากความสำเร็จของสาขาแรก ดีน แอนด์ เดลูก้า จึงได้ขยายธุรกิจไปยังหลายประเทศ ทั่วโลกเช่นญี่ปุ่น, เกาหลีใต้, คูเวต, ไทย, สิงคโปร์ ฟิลิปปินส์, มาเก๊า, ฮ่องกง, มาเลเซีย และสหรัฐอาหรับเอมิเรตส์
ดีน แอนด์ เดลูก้า ประเทศไทย ก่อตั้งขึ้นเมื่อปี 2010 โดยแบ่งแยกประเภทของร้านเป็น 2 ประเภทอาทิ คอนเซ็ปต์คาเฟ่ และคอนเซ็ปต์ร้านอาหาร โดยคอนเซ็ปต์คาเฟ่จะเน้นเครื่องดื่ม อาหารนานาชาติที่รับประทานง่าย และสินค้ารีเทลต่างๆ ส่วนคอนเซ็ปต์ร้านอาหาร คือการผสมผสานระหว่างร้านอาหาร คาเฟ่ และร้านขายสินค้ากูร์เมต์ขนาดเล็ก นำเสนอสินค้าจากทั้งในประเทศและต่างประเทศ รวมไปถึงช็อคโกแลต บิสกิต ลูกกวาด ชา กาแฟ เครื่องปรุงอาหาร และเครื่องใช้ในครัวที่คัดสรรมาอย่างดี
ในปี 2014 บริษัท เพซ ดีเวลลอปเมนท์ คอร์ปอร์เรชั่น จำกัด (มหาชน) ซื้อกิจการทั้งหมดของดีน แอนด์ เดลูก้าทั่วโลก ปัจจุบัน ดีน แอนด์ เดลูก้า เอเชีย (ประเทศไทย) จำกัด เป็นเจ้าของและผู้ดำเนินการร้านสาขาในประเทศไทย จำนวนทั้งสิ้น 14 สาขา ประกอบด้วย 2 สาขาที่ภูเก็ต
ดีน แอนด์ เดลูก้า แบรนด์อาหารและเครื่องดื่มกูร์เม่ต์ระดับไอคอนจากนิวยอร์ค มุ่งมั่นที่จะรังสรรค์และมอบผลิตภัณฑ์คุณภาพเยี่ยมเพื่อการทำอาหาร การรับประทานอาหาร และความเพลิดเพลิน เชิญสัมผัสประสบการณ์สุดยอดด้านอาหารได้ที่ ดีน แอนด์ เดลูก้าทุกสาขา
19 June 2020
Viewed 3329 times